Sugárterápia köszöntő

Sugárterápia köszöntő

 

Szeretettel köszöntjük a DE Klinikai Központ Onkológiai Klinika Sugárterápia Osztályának  honlapján. Engedje meg, hogy bemutassuk osztályunk működését.

A komplex daganatterápia részeként a Sugárterápia indikációi, alkalmazási területe lehet a műtéti kezelés előkészítéseként, a műtéti terület lebiztosítása céljából, de alkalmazhatjuk önálló kezelésként vagy a betegek életminőségének javítására.

Betegeink gyógyulása és életminőségük javításának érdekében minden rendelkezésünkre álló technikai eszközt, elméleti tudást összehangoltan alkalmazunk. Ennek eredményeként olyan, Európában is kiemelkedő technikai felszereltséggel kezeljük betegeinket mint a Lineáris gyorsítók,     (részlegünkön 4 berendezés9, melynek segítségével nagy pontossággal tudjuk kezelni a daganatot és védeni tudjuk a környező ép szerveket, melynek következtében a kezelés mellékhatásai minimalizálódnak.

Sztereotaxiás kezelés kapcsán lehetőség nyílik nagy dózisok leadására, mely akár sebészi eljárást is helyettesíthet.

Brachyterápiás kezelések alkalmával (intézetünkben első sorban nőgyógyászati betegek) akár a CT alapú tervezéssel is végezhetjük a kezelést, mely során lehetőség van a pontos dóziseloszlások meghatározására.

 

Ezekről részletesebb információt az alábbi linken kap az érdeklődő. 

https://mno.hu/gazdasag/megujult-a-sugarterapias-kozpont-debrecenben-1302457

http://www.dehir.hu/tag/linearis-gyorsito/

http://www.dehir.hu/debrecen/hatekonyabb-lehet-az-onkologiai-kezeles-a-klinikan/2013/12/18/

http://www.dehir.hu/debrecen/uj-sugarterapias-muszerrel-gyogyitjak-a-daganatos-betegeket-debrecenben/2013/03/26/

https://www.youtube.com/watch?v=tvcTcnWhT1E

http://www.onkol.hu/sites/default/files/osztalyok/sugarterapias_osztaly_specialis%20kezelesek_2014.pdf

 

Ezen túlmenően Klinikánk Sugárterápiás Osztályán 9 szakorvos, 5 fizikus, 22 röntgenasszisztens segíti a betegek gyógyulását.

A légkondicionált, fürdőszobákkal ellátott 30 ágyas fekvőbeteg részlegünkön 13 magasan szakképzett ápoló várja a betegeket, melyek felvétele előzetes egyeztetés alapján – az ellátás sürgősségének figyelembe vételével – történnek.

 

A testi tünetek mellett a lelkiállapot, a lelki egészség szintje is döntő jelentőséggel bír a daganatellenes küzdelem során. A DE KK Onkológiai Klinika Sugárterápia Osztály onko-pszichológusa nyújt ebben segítséget mely során szakember irányításával számos lehetőséget kínál a lelkiegészség állapotának felmérésére, megőrzésére vagy kezelésére.

A daganatellenes terápia mellett nagyon nagy jelentősége van a gyógyult betegek gondozásának is. Erre szervezett előjegyzéses rendszer révén szintén lehetőséget biztosít klinikánk.

 

A Sugárterápia Osztály zökkenőmentes működését a fentieken kívül pszichológusok, gyógytornászok, adminisztrátorok, beteghordók és portások segítik.

Osztályunk működésére vonatkozó további információt honlapunkon kaphat. Ebben a legördülő „fülek” adnak segítséget.